Вход в учетную запись

Имя:
Пароль:
Запомнить
Регистрация
Забыли пароль?

Подписка на новости

Подписаться через RSS2Email
Новые рецепты

  • Просмотр рецепта
Фото рецепта «Pogača Valentine Curkan»
Увеличить

Pogača Valentine Curkan

Аппетитность:
Творческая оригинальность:
Подача блюда:
Как оценивается?
Голосов: 2
0 / 1 / 1
Дата размещения: 2 фев 2014 02:07
Категория: Выпечка :: Хлеб, лепешки, лаваши
Автор:
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca» jacamaca / Petkovic Jaca
Рейтинг: 0
Рецептов: 4
Источник: Сайт в Интернете
http://jaca57.blogspot.com/search/label/POGA%C4%8CE
Описание: Prijatno i uživajte :)))
Категория праздника - Рождественские рецепты
Тематика - Рецепты английской кухни
  • Пошаговые фото рецепта
Пошаговое фото рецепта «Pogača Valentine Curkan»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača Valentine Curkan»
Увеличить
  • Ингредиенты
  • Рецепт приготовления
1 kg. brašna tip 400

1 sveži kvasac

0,5 l mleka

1 dl ulja (ili 100 gr. putera, ili 3 kašike masti)

1 kašika soli

1 kašika šećera

1 kašika belog sirćeta

travke mirišljavke po želji (bosiljak, majčina dušica, matičnjak, ruzmarin...)



za premazivanje testa:

1 puter (ili 250 gr masti)

2 žumanca

susam, lan, kim, krupna so...
Kvasac potopiti u malo toplog mleka, dodati 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna i ostaviti na toplo da se kvasac aktivira. Prosejati brašno obavezno, i umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, pokriti čistom krpom i ostaviti na toplo mesto da se udvostruči volumen.

Testo možete umesiti mikserom, ali ja praktikujem da ga umesim ručno, jer tom prilikom u teksturu testa uđe mnogo više vazduha, nego kada se to uradi mikserom... verujte mi, probala sam

Premesiti testo, staviti na pobrašnjeni stolnjak i rastanjiti ga na debljinu 1 cm.

Umutiti puter ili mast, 2 žumanca i premazati testo, ostaviti malo da premažete pogaču odozgo, urolati ga u rolat i iseći jedan veći deo, koji staviti u sredinu okrugle posude. Ja za tu priliku koristim starinsku šerpu nasleđenu od moje bake, koju samo podmažem, ne posipam brašnom i nikad se ne zalepi, ali vi naravno koristite posudu koju imate u kući.

Zatim iseći uže rolate koje slagati jedan do drugog, kao što vidite na slici. Premazati sa preostalim puterom, posuti semenke i pažljivo staviti u HLADNU rernu. Uključiti rernu na 180 stepeni, i peći dok ne porumeni. Pred kraj pečenja staviti pek papir, da vam ne potamni vrh pogače, rernu smanjiti na 150 stepeni i peći još jedno 15 minuta da pogača ne bi bila živa.
  • Фото-отзывы на рецепт
Вы сможете добавить фото-отзыв после того, как авторизуетесь
Ещё рождественские выпечка (хлеб, лепешки, лаваши)
Ещё выпечка (хлеб, лепешки, лаваши) английской кухни
  • Комментарии рецепта
2 фев 2014 03:06
Профиль пользователя «lakshmi / М. Анжелика»
lakshmi
М. Анжелика
Кулинар-любитель
Красота!
2 фев 2014 05:28
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca»
jacamaca
Petkovic Jaca
Хвала драсга
2 фев 2014 22:59
Профиль пользователя «Sofya / ***** Софья»
Sofya
***** Софья
кулинар-любитель
А я не поняла,не разумею,я только по русски...А пирог красивый
2 фев 2014 23:34
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca»
jacamaca
Petkovic Jaca
Draga Sofija, ja sam iz Srbije, ne govorim ruski, probal sa google translate, hvala draga
Вы сможете добавить комментарий после того, как авторизуетесь
Быстрый поиск
Название рецепта:

Главная | Новости | О сервисе | Пользовательское соглашение | Политика конфиденциальности | Регистрация пользователя | Реклама на сайте | Обратная связь
Новые рецепты | 100 лучших рецептов | Каталог рецептов
Новые кулинары | 100 лучших кулинаров | Все кулинары
Правила конкурсов | Действующие конкурсы | Прием заявок на конкурсы | Завершенные конкурсы | Центр призов


Все права защищены (c) 2009-2017
Rambler's Top100
службы мониторинга серверов